Cornuri cu ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 14037 vizualizari

 

M-au bantuit aceste cornuri din momentul in care le-am vazut la Miha si uite ca le-a venit randul. Sunt minunate, foietate si usor crocante. Dar hai sa nu mai lungim vorba, va spun doar ca sunt perfecte langa o cafea :).

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Cernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios.

Intrindem aluatul in foiae subtire si rounda. Il ungem apoi cu untul moale (la temperatura camerei) apoi taiem cercul in 8 parti, lasand insa mijlocul netaiat.

Fiecare bucata se intoarce peste cercul ramas netaiat, avand grija ca de fiecare data sa intoarcem bucata opusa. Pentru o mai buna intelegere priviti imaginile de aici :).

Aluatul astfel impachetat se inveleste in folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in foaia subtire dreptunghiulara. Impaturim foaia pe lungime pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Procedam la fel si pe latime.

Aluatul se intinde din nou in foaie dreptunghiulara. Taieme foaia pe lungime iar fiecare parte o impartim in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi asezam o bucatica de ciocolata iar apoi rulam spre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.

Dam la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

diaconta 1

28.03.2012, 14:02

tocmai ca stim,de aia am cerut doar ...ceasca

diaconta 1

28.03.2012, 14:04

postavaru



27.03.2012, 09:10
"Dia e ca oul Kinder..."... asa de dulce

doar plina de surprize,pe cand scap de ele,poate mai slabesc putin

La Ancuta 1

29.03.2012, 12:23

si eu nici macar ceasca nu ti-o dau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi